write my paper for me

DESPRE FOLIILE DE SECURITATE FUSION

Folia de securitate este un strat de poliester clar, colorat sau reflexiv, care este laminat pe suprafaţa interioară a geamului. Acest strat previne împrăştierea cioburilor de sticlă în eventualitatea unei spargeri a geamului prin reţinerea acestor cioburi pe folie în timp ce suprafata vitrată rămâne în ramă. Acest lucru este atins în diverse rate de success, depinzând de circumstanţele care au provocat spargerea sticlei. Nu este întotdeauna adevărată zicerea “cu cât mai groasă folia de securitate, cu atât mai bine…” Motivul pentru care nu este adevărat este foarte simplu. Deoarece fiecare folie trebuie aplicată pe geam şi maximum de soluţie îndepărtată dintre folie şi sticlă, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Dacă încercaţi să aplicaţi folie de securitate de 300 microni pe geam foarte subţire (4mm, uneori chiar şi 6mm dacă geamul este foarte mare), nu veţi putea apăsa suficient de tare astfel încât să îndepărtaţi cantitatea de soluţie optimă dintre geam şi folie. Desigur, folia se va lipi de sticlă, dar există o mare problema ascunsă pe viitor la acest gen de aplicare. Pentru orice aplicare corectă de folie de securitate, adezivul trebuie să fie presat complet până în porii geamului, înainte ca adezivul să se usuce. Timpul de uscare diferă în funcţie de tipul foliei, producător, procedeul de fabricare, grosimea adezivului, etc, dar pentru a fi în siguranţă, în industria foliilor pentru geamuri este recomandat ca timpul de uscare complet pentru folia de 100 microni să fie de o lună, iar pentru folia de 300 microni uneori chiar şi 3 luni pentru a se lipi de sticlă şi a se usca toată apa rămasă de la montaj.

Dacă dumneavoastră ca aplicatori lăsaţi mai multă apă sub folie decât este necesar, acea apă nu se va evapora complet înainte ca adezivul să se usuce complet. Când aplicaţi folie de 300 microni pe geamuri subţiri (4mm sau uneori chiar şi 6mm dacă geamul este mare), nu veţi putea să scoateţi suficientă apă dintre folie şi geam, pentru că dacă veţi apăsa atât cât este nevoie, cel mai probabil sticla se va crăpa… O aplicare defectuoasă ca cea descrisă mai devreme va avea ca rezultat faptul că adezivul se va usca înainte de a se evapora apa rămasă de la aplicare şi prin urmare folia de securitate nu va fi complet lipită de sticlă în acele zone ale geamului. Atunci când un astfel de geam este spart, bucăţi mari de sticlă pot cădea foarte uşor de pe folie. De asemeni veţi observa că folia de unde au căzut aceste bucăţi de sticlă nu are deloc adeziv … deşi era adeziv pe folie atunci când aţi aplicat-o. Adezivul s-a uscat, prin urmare nu puteţi să îl mai simţiţi sau să îl vedeţi. Acesta este unul din motivele pentru care întotdeauna vă recomandăm să fiţi isteţi atunci când vine vorba de aplicarea foliei de securitate pe sticlă. Dacă aveţi geam de 4mm, atunci folia de 100 microni este OK. Uneori este posibil să aplicaţi chiar şi 200 microni, însă asiguraţi-vă că apăsaţi bine pe racletă. Geamuri mai groase pot rezista mai bine la spargere cu folie de 200 de microni aplicată corect decât cu folie de 300 aplicată incorect. Cele doua categorii principale ale foliilor de securitate sunt foliile de securitate clare şi cele de control solar.

Deoarece sunt clare, fără nici un fel de culoare, oferind vizibilitate perfectă şi securitate de top, aceste folii au devenit alegerea cumpărătorilor în toata lumea. În timp ce combat cu succes toate atacurile posibile asupra geamurilor pe care sunt aplicate, nu obstrucţioneaza atât de dorita vizibilitate sau claritatea. Aceste produse sunt fabricate din unul sau mai multe straturi de poliester laminate împreună în diferite variante. De exemplu, o folie de 50 microni clară, laminată cu o folie de 100 microni clară va avea ca rezultat o folie de 150 microni clară. Din laminarea unei folii de 50 microni, cu altă folie de 50 microni, rezultă o folie de 100 microni. Producătorii folosesc diferite metode de laminare în funcţie de liniile de producţie de care dispun şi de uzul pe care îl vor avea aceste folii. Aceste folii de securitate au de regulă adezivi PS (Pressure Sensitive) care permit ca folia să fie aplicată pe sticlă. Toate foliile de siguranţa şi securitate Fusion sunt disponibile cu un puternic strat antizgâriere. Fusion ofera folii de securitate cu grosimea de 50, 100, 200 şi 300 microni grosime. Folia de 300 microni este oferită în 2 variante- prima variantă este laminată din doua straturi de poliester (SMC12-2) şi cealaltă este laminată din 3 straturi (SMC12- 3). Toate foliile noastre, chiar dacă sunt perfect clare resping 97-99% din dăunătoarele raze UV.

AVANTAJE

Avantaje

– Mai ieftine decât foliile de securitate şi control solar;
– Clare fără nici o obstrucţie vizuală.

DEZAVANTAJE

Dezavantaje

– Nu resping căldura solară;
– Nu pastrează la interior căldura radiantă în timpul lunilor reci.
Prin laminarea unei folii de securitate şi a unei folii arhitecturale de control solar vom obţine o folie de securitate şi control solar. Vă puteţi uita la secţiunea despre foliile arhitecturale pentru a vedea diferite tipuri de folii de control solar care pot fi folosite pentru a crea folii de securitate şi control solar. Am selectat pentru a produce foliile de securitate şi control solar doar 4-5 tipuri din aceste folii. Toate procedeele de fabricaţie folosite pentru a obţine aceste tipuri de folii sunt similare cu cele pe care le veţi găsi în partea dedicată foliilor arhitecturale.

AVANTAJE

Avantaje

– Resping mai multă căldură vara;
– Reţin căldura radiantă iarna;
– Oferă un aspect uniform din exterior (reflexiv sau colorat).

DEZAVANTAJE

Dezavantaje

– Costă mai mult decât variantele clare;
– Sunt mai întunecate şi uneori mai reflexive la interior;
– Necesită mai mult timp pentru a se usca pe geam.